Meet the projects: Dynamisch virtuele netwerkfuncties toevoegen

Eyle Brinkhuis, Technisch Product Manager Netwerk Functie Virtualisatie bij SURFnet, gaat op de toekomst vooruitlopen. Hij presenteert een project dat traditionele netwerken loslaat en hij neemt je mee in de wereld van dynamische netwerken en virtuele netwerkfuncties.

Eyle BrinkhuisOp dit moment is SURFnet bezig met het vernieuwen van het SURFnet-netwerk, waarbij nagenoeg de hele stack geautomatiseerd wordt. Door het bouwen van een netwerkfunctievirtualisatieplatform kan SURFnet dynamisch virtuele netwerkfuncties toevoegen aan het netwerk en klantverbindingen. “Hierdoor kunnen we op SURFnet aangesloten instellingen veel meer ontzorgen, dus dit project kent veel toegevoegde waarde”, zegt Eyle. “Dergelijke dynamische applicaties worden de toekomst, uiteindelijk gaan we hier allemaal naartoe.”

Zover is het nog niet, maar dat hij vooruit loopt, beseft Eyle maar al te goed. “Het is nieuwe, veelbelovende technologie die nog niet helemaal volwassen is. Dat is een enorme uitdaging, maar ik hou daar wel van. Het kost veel energie, maar het levert ook veel energie op.”

 

 

Bekijk hieronder de presentatie van Eyle:


Neem contact met ons op

U kunt al uw vragen of opmerkingen aan ons kwijt, wij nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt