Het ontstaan en de insteek van 6Projects

Het zal je vast niet zijn ontgaan: ook dit jaar organiseert ISPConnect in samenwerking met DHPA en NBIP weer 6Projects. Maar waarom zou je hier eigenlijk aan meedoen? Niemand wil pottenkijkers en dat is ook helemaal niet de bedoeling. Simon Besteman, directeur van ISPConnect en initiatiefnemer van 6Projects, vertelt hoe 6Projects is ontstaan en wat de insteek is. Het belangrijkste: zorgen dat je bijblijft, niet alleen als individu, maar ook als bedrijf. Lees het hele interview of draag direct een project aan.

Wat is volgens jou het belang van het event?
“De mensen die binnen onze community werken, hebben allemaal gemeen dat ze gepassioneerd zijn door techniek. Die techniek verandert heel snel, er gebeurt veel, innovatie is overal en stil blijven zitten is geen optie. 6Projects is ontstaan om de community een kans te geven om te leren, om te delen en om met elkaar in gesprek te gaan over de nieuwste technische ontwikkelingen in ons vak.”

Wat kan de impact zijn van het delen van inhoudelijke projecten met IT -teams?
“Ik denk dat het grootste gevaar voor ieder IT-team ligt in het niet alert zijn op ontwikkelingen. De techniek blijft zich razendsnel ontwikkelen en als je niet bij blijft, verouderd je infrastructuur heel snel. Leren van anderen, ervaringen delen en ontdekken wat de mogelijkheden zijn is een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van de technische teams van onze gemeenschap.”

Waarom moet je een project aandragen voor 6Projects?
“Je moet actief met je kennis en je expertise omgaan. Delen met anderen is ook feedback krijgen van je peers, is het bouwen van een netwerk van mensen die met dezelfde issues te maken hebben. Door met anderen jouw kennis te delen word je zelf ook beter. Bovendien is het vreselijk leuk, en het zet het werk van je team in het zonnetje, het is ook een motivator voor je mensen.” 6Projects biedt  6 projecten een podium zodat jij, jouw bedrijf of vakgenoten het project waar zij het meest trots op zijn kunnen presenteren. Alle projecten zijn welkom dus meld snel jouw project of dat van een collega of vakgenoot aan.

Waarom moet je 6Projects echt bezoeken?
Niets hoeft. Maar je krijgt wel de kans om van je vakgenoten te horen hoe zij de problemen hebben opgelost waar jij ook mee worstelt. Je kunt met gelijkgestemden van gedachten wisselen over de kern van je vak. Je doet nieuwe kennis op. En zo maak je je bedrijf beter, breid je je netwerk uit en wapen je jezelf voor nieuwe technische uitdagingen. Dat alles laagdrempelig, zonder extra kosten, in de neutrale omgeving die de brancheorganisaties aan je bieden. Kortom: hoe leg je uit dat je niet naar 6Project gaat?

Je nek uitsteken
We steken als brancheorganisaties onze nek uit om 6Projects voor elkaar te krijgen. We hebben te maken met veel onzekere factoren: is er wel voldoende belangstelling? Krijgen we genoeg interessante projecten binnen? En hoe zit het met de budgetten, aangezien sponsorpraatjes geen plek hebben tijdens 6Projects?

Tijdens de eerste editie vorig jaar speelden deze vragen nog meer dan nu. Maar het is gebleken dat 6Projects inderdaad het neutrale platform voor technici is dat we voor ogen hadden. Dit jaar zal dat natuurlijk niet anders zijn. We hebben in 2018 een mooie basis gelegd om verder op te bouwen en we hopen jou op 7 november ook te zien bij BIT in Ede. Meld je snel gratis aan!

Neem contact met ons op

U kunt al uw vragen of opmerkingen aan ons kwijt, wij nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt